Woody Allen vroeg hem voor zijn nieuwe film, Anouk wil wel met hem trouwen. Bekendheden als Chris Rock, Ricky Gervais en David Lynch komen opdraven in zijn serie Louie, die de hemel in wordt geprezen. Louis C.K. is de meest belangwekkende Amerikaanse komiek van dit moment. Niet gek voor een 45-jarige, kalende man met een bierbuik.

 

 In zijn nieuwe show Oh My God stelt komiek Louis C.K. de vraag: ‘Waar ben ik eigenlijk toe in staat?’ Vlak daarvoor heeft hij geconstateerd dat hij in een onbehouwen klootzak verandert zodra hij in een auto stapt. Hij wenst andere weggebruikers die hem dwars zitten, de meest vreselijke dingen toe. Dingen die je nooit tegen iemand zou zeggen als hij vlak naast je stond. Zoals:

‘Hey fuck you! Worthless piece of shit!’

‘Ik denk graag van mezelf dat ik een aardig iemand ben,’ zegt hij. ‘Maar ik weet het niet, man.’ Het hangt ook maar af van de context, stelt hij. ‘Als moord legaal was, misschien zou ik dan wel een paar mensen vermoord hebben. Ik weet het niet. Ik denk graag dat ik dat nooit zou doen. Maar we hebben de wet die moord verbiedt, echt wel nodig.’

Lees verder bij Schift

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.