Diepe weemoed gekoppeld aan tomeloze energie, dat is Buffalo Tom op zijn best. Interview met zanger/gitarist en ‘part time man of rock’ Bill Janovitz.schiftlogo kopie

Op de eerste e-mail die ik Bill Janovitz stuur, krijg ik een automatische out of office-reply. Was getekend: Bill Janovitz, Sales Vice President van William Raveis Real Estate. En, maar dat staat er niet bij, zanger en gitarist van de gevierde indierockband Buffalo Tom.

De groep uit Boston, Massachusetts die tussen 1988 en 2011 acht albums uitbracht en ooit nog op Pinkpop stond, waar ze hun bescheiden hit Taillights Fade speelden:

Tegenwoordig is Janovitz een ‘part time man of rock’, zoals hij zich op zijn website noemt. Hij verdient zijn brood als makelaar. Bassist Chris Colbourn runt een boekingskantoor en drummer Tom Maginnis werkt bij een bedrijf dat visa verwerkt. Een beetje ontnuchterend: rock-’n-roll en onroerend goed zijn wel héél verschillende werelden. Zo ziet Janovitz het ook: het één is zijn day job, het andere zijn night job.

Lees verder op Schift

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.